West Vancouver Seclusion

This wide-bodied single level home, built in the 80s, felt tired and dated. Extensive planning and innovative design considerations were taken to make this home meet its potential while keeping structural changes to a minimum.

Google+Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone

Location
West Vancouver, BC

SCOPE
Whole Home, Outdoor Living

THE OBJECTIVE

The garden loving owners desired a peaceful, ultra private retreat, accommodating to the client’s mobility challenges, while keeping structural changes to a minimum. The project was centered around enjoyment of the home’s panoramic ocean views completely integrated indoor/outdoor living spaces.

HOW IT WAS ACHIEVED

Staggered, exterior structural walls that originally wrapped the family room, dining room, solarium, and living room were replaced with a curved 70 foot Nana Wall door system, seamlessly blending outdoors and indoors. Maximizing the home’s panoramic ocean views, seclusion and accessibility drove all design decisions. The new outdoor living room is not visible from neighboring homes, achieving homeowners desire for “natural seclusion”.

The results are generally excellent, with the prospect from all rooms greatly improved and the flow of the floor plan significantly enhanced… A major strength of TQ was cost control, cost tracking and communication of change orders. As a result, the entire reno came in on budget after accounting for customer generated change orders. The TQ crew were pleasant to work with, respectful of the fact that we were living in the house for more than half the renovation process.

- West Vancouver Homeowners